DEMISIA//Nicoleta Craciunoiu are 15 zile la dispozitie sa aleaga una dintre functii, conform Legii 188/1999

Citeşte mai departe...

De cand a a aparut pe piata, Nicoleta Craciunoiu s-a erijat in aparatorul legalitatii si a pozat in victima nonconformista, in timp ce pune pe butuci tot Ploiestiul cu aberatiile ei. Din cauza ei, mai exact a modului in care interpreteaza legile si prin prisma dreptului la viza CFPP, anul trecut si anul ne-am plimbat printre tantari, riscand sa ne imbolnavim . Anul Acesta la fel. CSM Ploiesti a ajuns un club aproape fantoma, dupa ce, la un moment dat, aveam echipa de handbal feminin in Cupa EHF. TCE nu primeste banii pe care Consiliul Local ii are de dat pentru TVA-ul la serviciile pe care le-a cerut, pentru ca nu vrea Craciunoiu si se duce in cap. Nu mai vorbim despre tergiversarea acordarii marcilor Petrolul. Dar si altele la care se opune, de multe ori doar in virtutea faptul care are dreptul de viza CFPP conferit de OG 119/1999.

Faptul ca Nicoleta Craciunoiu, care invoca de fiecare data respectarea legii in “demersurile” ei economice, a candidat la functia de presedinte al sindicatului, desi Legea 188/1999, privind statutul functionarilor publici nu-i permite sa ocupe cele doua functii, arata modul in care intelege aceasta femeie sa respecte legile tarii. Pornind de la premise ca este o buna cunoascatoare a legilor, nu ne explicam cum a crezut ca poate sa fie si director al Directiei Economice din cadrul primariei Ploiesti si presedinte de sindicat. Dar ne putem imagina ca a vrut sa ne mai sfideze o data, bazandu-se pe cei pe care ii are in spate si care, o data si odata, vor fi demascati.

Cer primarului Adrian Dobre, ca in baza art. 29, alin(3) din Legea 188/1999 sa ii solicite imperativ si …administrativ ca in termen de 15 zile sa aleaga una dintre functii. In caz contrar, ne vom adresa instantei de contencios pentru a cere respectarea art. 29 alin (3) in ceea ce o priveste pe Nicoleta Craciunoiu si sanctionarea ei administrativa. Iar in ceea ce il priveste pe primar, vom formula o plangere pentru abuz in serviciu.

Ceea ce semnalez acum, nu trebuia nici macar gandit de Nicoleta Craciunoiu, daramite sa se ajunga in situatia ca directorul Directiei Economice din subordinea primarului sa indrazneasca sa candideze la functia de presedinte de sindicat. Este vina atat a primarului, cat si a consilierilor locali care nu vegheaza la respecterea legii si nu iau atitudine decat atunci cand le sunt lezate interesele poltice, mai putin cele administrative. Este valabil si pentru secretarul primariei Anabell Mantoiu, care prin prisma functiei sale se presupune ca vegheaza la legalitatea actelor administrative. Ce legalitate ar mai avea actele semnate de Nicoleta Craciunoiu, in calitate de director al Directiei Economice, daca se afla in stare de incompatibilitate fiind si presedinte de sindicat?

Nu mi-e foarte clar daca este incompteneta sau delasare, dar indiferent ce este spun doar atat: RUSINE!

Este inadmisibil ceea ce se intampla in primaria Ploiesti si trebuie sa inceteze definitiv!

 

LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 (*republicată*)

privind Statutul funcţionarilor publici*)

ART. 29 

  (3) În situaţia în care înalţii funcţionari publici sau funcţionarii publici de conducere sunt aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, aceştia au obligaţia ca în termen de 15 zile de la alegerea în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale să opteze pentru una dintre cele două funcţii. În cazul în care funcţionarul public optează pentru desfăşurarea activităţii în funcţia de conducere în organizaţiile sindicale, raporturile de serviciu ale acestuia se suspendă pe o perioadă egală cu cea a mandatului în funcţia de conducere din organizaţia sindicală.

Donează o carte, schimbă un destin

Anunt Lukoil// Revizie conform graficului pentru evitarea disconfortului

Citeşte mai departe...Conform informarilor facute de Petrotel Lukoil catre autoritatile de mediu si autoritatile locale, care au ajuns si in atentia noastra, reiese ca incepand din 24.02.2017, rafinaria a oprit instalatiile tehnologice. Activitatea acestor instalatii este oprita conform unui grafic, care va fi urmat cu strictete pentru a nu creea disconfort ploiestenilor pe durata inchiderii loor. Atfel, in perioada 24-25 februarie 2017 este posibil sa apara aleator gaze in facla, motiv pentru care Petrotel face apel la intelegere din partea cetatenilor.

Din cate am vazut, in perioada 24.02-01.03.2017, rafinaria intentioneaza ca in zona de influenta sa dubleze numarul analizelor de imisii. Aceasta actiune, ii pune pe cei de la Lukoil in contact permanet cu autoritatile de mediu in incercarea lor de a nu creea vreun disconfort cetatenilor, pe perioada reviziei.

Cursuri de autoaparare la Ploiesti, pentru doamne si domnisoare

Citeşte mai departe...Siguranta cetateanului lasa, in multe cazuri, mult de dorit, mai ales cand vine vorba despre doamne sau domnisoare. Ne referim aici la drumurile pe care acestea sunt nevoite sa le faca, mai ales, seara spre sau de la servici si, de ce nu, de la petreceri. In sprijinul acestora vine un antrenor de karate din Ploiesti, care s-a gandit sa organzieze cursuri de autoaparare.

Seminarul de autoaparare este destinat, in special persoanelor de sex feminin care sunt in situatia de a fi agresate fizic, iar prin acest curs vor avea stiinta sa reuseasca sa iasa din situatiile limita in care sunt puse, din pacate, uneori. Antrenorul care si-a propus sa vina in sprijinul sexului frumos este Sorin Nita, detinator al centurii negre 4 Dan, care se poate lauda cu campioni nationali si europeni, in randul tinerilor pe care ii antreneaza.

Persoanele interesate sa fie pregatite pentru autoaparare trebuie sa stie ca locatia in care se vor desfasura antrenamentele este in Ploiesti, strada Romana, nr 106 si se pot inscrie la numarul de telefon 0723525031.
Citeşte mai departe...

Exclusiv// Florin Diaconu, director APM Prahova: Directia de Sanatate are sistem propriu de monitorizare al aerului( video)

Citeşte mai departe...Partea a doua a emisiunii Momentul Adevarului din data de 26 octombrie 2016 a avut ca tema poluarea. Mai exact, ce s-a discutat in cadrul intalnirii din data de 19 octombrie la intalnirea organziata de primaria Ploiesti, la care au participat autoritatile locale si centrale de mediu, primarul Adrian Dobre si o parte dintre poluatorii din municipiu, respectiv OMV Petrom, Petrotel Lukoil si Rafinare Vega.
O sa revenim cu emisiunea integrala, dar in aceasta stire exclusiva va vom prezenta un video unde directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova a spus ca Directia de Santate Prahova are un sistem propriu de monitorizare a poluarii aerului, despre care nu cred ca stia multa lume. In aceste conditii ridic si eu o intrebare: Daca Directia de Sanatate Publica Prahova are acest sistem de monitorizare despre care nu stim catd e performant este, ci doar ca exista, atunci de ce nu face un studiu de impact asupra sanatatii si asteapta sa vina solicitare din partea altora?
P.S. Ridicam aceasta intrebare pentru ca un studiu de impact asupra sanatatii ar putea sta la baza unei Autorizatii Integrate de Mediu sau a revizuirii tuturor autorizatiilor poluatorilor pe principii solide. 
Vom reveni cu emisiunea integrala...


24.03.2017//Un omagiu adus marelui inventator Justin Capra

Citeşte mai departe...Desi nu s-a facut nimic oficial, pe surse am aflat ca pe data de 24 martie, in localitatea Magureni, din judetul Prahova, va avea loc dezvelirea statuii care reprezinta bustul lui Justin Capra, marele inventator roman, care a adus atata onoare si recunoastere tarii prin munca sa. Este un palid omagiu, in opinia mea, fata de ceea ce ar fi putut realiza in timpul vietii Justin Capra daca ar fi fost sprijinit. Pentru cei care nu stiu, cu cativa ani in urma, marele inventator a dorit sa isi puna pamantul mostenit la dispozitia vizitatorilor dupa ce va fi construit pe el un Muzeu de Inventica. Din pacate, reprezentantii autoritatilor vremii( lor) nu au acordat atentia necesara unui om caruia nu-i ajungeau nici la glezne.
As mai avea multe de spus, dar ma abtin pentru a nu intina memoria acestui mare roman si in semn de apreciere, totusi, ca va fi dezvelit bustul sau. As prefera ca pe viitor, autoritatile, macar cele parahovene sa aprecieze oamenii de valoare cat sunt in viata si sa ii sprijine in orice actiune ar vrea sa faca in folosul comunitatilor din care fac parte.
Fac apel la colegii de presa, care au posibilitatea sa se deplaseze la Magureni sau la preseidntele Consiliului Judetean, Bogdan Toader sa puna la dispozitia presei un mijloc de transport pentru a relata despre acest eveniment post-mortem. Va multumesc anticipat.

S-a suparat Titi Tudor. Vezi ce va face miercuri 21 septembrie 2016

Citeşte mai departe...Sambata, 17 septembrie, am fost la meciul de handbal feminin dintre CSM Ploiesti si HC Neistin din Insulele Feroe. Dupa meci m-am intalnit cu Titi Tudor, marele antrenor de box, acum la CSM Ploiesti, si am discutat un pic despre probeleme cu care se confrunta, cele legate de sala de sport unde se antreneaza si pe care este pe cale s-o piarda pentru ca nu este sprijinit de catre autoritati. Hotarat cum il stim, nea Titi mi-a spus ca va lua o masura drastica pentru a sensibiliza autoritatile. 
Astfel, miercuri 21 septembrie, intre orele 11.00 si 13.00 va veni in fata Palatului Adminsitrativ si se va antrena cu vreo 30 de sportivi care cresc sub directa lui supraveghere.
Cand spun ca stam pe un butoi de pulbere nu ma crede nimani, dar uite ce se intampla din cauza haosului care exista in primaria Ploiesti si care trebuie sa se opreasca repede de tot.
Titi Rudor a ales acest mod de protest dupa ce incercarile de dialog nu au dus la niciun rezultat. Vom reveni cu amanunte...

E oficial// Emil Draganescu e subprefect

Citeşte mai departe...
Astazi, in sedinta de Guvern, a fost aprobata numirea pe functia de subprefect al judetului Prahova a domnului Emil Draganescu, actualul director al Directiei de paza din Consiliul Judetean. Draganescu a mai fost subprefect pentru o scurta perioada in 2015, iar acum a revenit pe functie. 
Noul subprefect al judetului a mai ocupat functia de director adjunct al Politiei Locale Ploiesti. 
Cu ocazia numirii sale, ii uram mult succes in activitate alaturi de prefectulul judetului Ioana Lupea si sa faca o echipa buna in folosul cetatenilor.

Angajatii Parcului Constantin Stere, patru medici de la Boli Infectioase si presedintele UAP au depus o petitie la Prefectura, pentru deblocarea dezinsectie, deratizarii si dezinfectiei

Citeşte mai departe...Veste buna pentru ploiesteni, dar mai ales pentru membri Uniunii Asociatiilor de Proprietari care mi-au semnalat problema dezinsectiei si deratizarii cu care se confrunta, atat ca cetateni si municipiului cat si in cadrul asociatiilor pe care le reprezinta.

In primul rand, ca presedinte al UAP, Eugen Cristescu… am aderat la petitia initiata de angajatii Parcului Constantin Stere, condus de Laura Moagher, alaturi de medici specialisti in boli infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, respectiv dr. Ramona Vasile- sef Sectie Boli Infectioase Copii, dr. Daniela-Ancuta Balauru-Boli Infectioase Adulti, dr. Raluca Dulama- Boli Infectioase Adulti si dr. Maria Dragomirescu- Ambulatoriu Boli Infectioase Adulti.

Toti cei mentionati, impreuna cu 172 de angajati ai Parcului Constantin Stere dintre care multi isi desfasoara activitatea la Gradina Zoologica, unde s-au inregistrat cele mai mari probleme din cauza neefectuarii serviciilor de deratizare, dezinectie si dezinfectie am depus pe data de 30 august 2016, petitia cu nr. 14379 la Prefectura Prahova. Practic, din cazua refuzului la viza CFPP al directorului Directiei Economice din cadrul primariei Ploiesti, inca de anul trecut din octombrie firma Coral Impex SRL, care se ocupa de serviciile DDD nu a mai primit niciun ban din milionul de lei pe care il are de incasat. Prin urmare, serviciile nu au mai fost oferite, iar sanatatea populatiei a fost pusa in pericol.

Sunt aduse in atentia d-ne subprefect Ioana Madalina Lupea doua acte normative care vizeaza sanatatea populatiei si care trebuie puse in aplicare sau cine se face vinovat de neaplicarea lor sa fie tras la raspundere: OMS 119/2014, pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei si Ordinului 1798/2007, cu privire la aprobarea Procedurii de emitere a autorizatiilor de mediu.

Se semnaleaza in petitie consecintele grave atat asupra populatiei, cat si asupra celor celor 550 de animale din Gradina Zoologica, precum si asupra cainilor comunitari din Adapostul Bucov.

“Tantarii, capusele, puricii, soarecii si sobolanii care au invadat teritoriul Parcului sunt purtatori ai multor boli (sobolanii sunt transmitatori a aprox. 3600 boli), iar prezenta lor in numar foarte mare pune in pericol sanatatea publicului, a salariatilor si, nu in ultimul rand, a colectiei de animale a Gradinii Zoologice.

Va rugam sa ne sustineti prin semnarea acestei petitii  in demersurile pe care le intreprindem pentru a convinge Primaria Municipiului Ploiesti sa rezolve aceasta situatie grava prin deblocarea fondurilor in vederea realizarii serviciilor DDD de catre firma semnatara a contractului”, se spune in petitia adusa in atentia subprefectului.

Informatiile de ieri 30 august spuse chiar de primarul Adrian Dobre sunt ca s-ar parea ca situatia serviciilor DDD va fi deblocata, acesta asteptand o serie de documente din partea Coral Impex SRL pentru a o debloca. L-am intrebat cum ramane cu refuzul la viza CFPP dat de directorul Economic( Vezi AICI) care nu da dreptul de a plati furnizorul de servicii decat prin asumarea primarului, raspunsul a fost ca …se asteapta documentele de la Coral. Pana nu vad deblocarea situatiei realizata, vreaus a cred ca petitia depusa deja in folosul comunitatii pe care o reprezinta edilul sef, va fi tratata cu maxima seriozitate si implicare din partea subprefectului si isi va produce efectele pentru a nu ne fi pusa in pericol starea de sanatate.

Am contactat telefonic patronul firmei Coral Impex, Alexandru Badea, dar nu a fost de gasit.

In functie de vestile primite vom reveni cu amanunte…

 

Newsletter

  1. Comentarii
  2. Noutati
  3. Top Stiri

Facebook

Statistici

Vizitatori
640
Articole
3399
Număr afișări articole
6983437
Vizitatori

Statistici

Azi276
Ieri426
Saptamana2802
Luna12548
Total2629405

Currently are 147 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de primarul ADRIAN DOBRE?

Conect

Parteneri

Telefoane utile

Apel unic de urgenta
112
CJ Prahova
0244/597171
IPJ Prahova
0244/595.340
Garda de mediu
0244/544.495
Ag. Ptr. Protectia Mediului
0244 / 544.134
Telefonul primarului
0800.800.884
Protectia consumatorului
0244/ 576.436
Prefectura Prahova
0244/ 51.45.45
Electrica
0244/ 929; 0244/ 405.701
Distrigaz
0244.597.786
Apa Nova
0244.407.600
Anticorupţie
0800.806.806

Autentificare

Copyright © 2017 INCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.