Premieră: DONA lansează programul „Sănătos de sus până jos”, la Ploieşti

Citeşte mai departe...ü  Consiliere medicală gratuită în farmaciile DONA din Ploieşti, asigurată de specialiştii Gral Medical

ü  Peste 850 de premii sănătoase

Reţeaua de farmacii DONA lansează la Ploieşti programul „Sănătos de sus până jos”, desfăşurat în perioada 18 august – 19 octombrie 2014. Campania este o invitaţie pentru ploieşteni de a-şi testa starea de sănătate şi de a afla informaţii medicale valoroase despre şapte arii terapeutice importante: sistemul digestiv, cardiovascular, sistemul muscular-scheletic şi reumatologia, dermatologia (afecţiuni sezoniere), oftalmologia, analizele de sânge (avitaminozele), precum și diabetul (măsurarea glicemiei). Campania „Sănătos de sus până jos” se desfăşoară în toate cele 7 farmacii DONA din Ploieşti, în variantă integrală sau cu o selecţie de activităţi adaptate.

 

Consultaţii medicale gratuite pentru ploieşteni

În perioada 18 august – 14 septembrie, de luni până vineri, locuitorii oraşului Ploieşti vor avea posibilitatea de a beneficia de consiliere medicală gratuită oferită de specialiştii Gral Medical în trei farmacii DONA din Ploieşti:

-        Bulevardul Republicii nr. 185, bl. 9, D2

-        Strada George Coşbuc nr. 8

-        Malu Roşu nr. 83B, bl. 101, B2

Ariile terapeutice vizate vor fi sistemul digestiv, sistemul muscular-scheletic şi reumatologia, oftalmologia şi diabetologia. Pe lângă consilierea medicală, se vor realiza măsurări de tensiune arterială şi glicemie, precum şi Visiotest (un test care determină acuitatea vizuală la distanţă, la apropiere şi sensibilitatea cromatică). Agenda completă a acestor servicii medicale este disponibilă în farmaciile DONA din Ploieşti. Nu în ultimul rând, pacienţii vor avea acces la un serial de materiale educative, prin care pot afla informaţii detaliate despre toate ariile de sănătate incluse în program.

 Puncte cadou, premii sănătoase

Campania „Sănătos de sus până jos” include, de asemenea, un mecanism de acumulare de puncte cadou în baza folosirii cardului de fidelitate pentru cumpărăturile din farmaciile DONA Ploieşti. Astfel, în perioada 18 august - 19 octombrie, pacienţii DONA vor putea câştiga 855 de premii sănătoase pentru toată familia - de la umbrele de ploaie şi păturici la seturi de grădină, cărucioare pentru cumpărături, pedometre, cântare electronice şi ceasuri prin care se pot monitoriza bătăile inimii. Detalii despre campanie sunt disponibile în farmaciile DONA din Ploieşti.

 

Sănătos de sus până jos este un program pilot, desfăşurat în premieră în Ploieşti. Ne dorim să le oferim pacienţilor noştri o campanie relevantă pentru nevoile lor, concentrată pe îmbunătăţirea stării de sănătate – prin acces la consiliere medicală gratuită asigurată de specialiştii Gral Medical, flyere educative, reduceri de până la 30% la sute de produse, avantaje la reţetele compensate şi, nu în ultimul rând, premii sănătoase. Avem încredere că ploieştenii vor aprecia la adevărata valoare toate beneficiile puse la dispoziţie”, au declarat reprezentanţii DONA.

* Regulamentul de desfăşurare a campaniei cu premii este disponibil în mod gratuit oricărui solicitant şi poate fi consultat în farmaciile DONA din Ploieşti sau pe www.farmaciiledona.ro.

 

Alexandru Baloi este noul manager al Spitalului Judetean. Daca nici el nu poate, atunci inchideti spitalul definitiv!

Citeşte mai departe...De astazi, fostul director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Prahova, Alexandru Baloi este noul manager al Spitalului Judetean din Ploiesti. Mai jos aveti un comunicat de presa, dar inainte de a-l citi vreau sa spun ca are toata increderea mea. Am colaborat cu domnia sa in cazul celor sase copii de pe strada Carpenului si s-a implicat fara nicio retinere. Si in cazul fostilor angajati de la Yazaki, care au facut obiectul unor anchete Incomodph.ro, Alexandru Baloi a respectat intocmai legislatia si a dovedit echidistanta. Asadar, cred ca noul manager este o solutie buna, poate cea mai buna din ce cunosc, iar daca nici el nu reuseste, atunci Spitalul Judetean poate sa fie inchis definitiv.

Vreau sa vad ca incepe prin a starpi coruptia din Spitalul Judetean, cu o ancheta la Morga Spitalului, unde, nu de putine ori, presa a prezentat situatia ca fiind o increngatura mafiota. Asta, in paralel cu imbunatatirea conditiilor de cazare si tratare a persoanelor bolnave care ajung la judetean.

Bafta si nu ma dezamagiti domnule Alexandru Baloi!

 

Vineri, 07 martie 2014, s-a încheiat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

A fost declarat câştigător dr. Ion Alexandru Băloi, cu media finală de 8,54 (7,50 la proba scrisă şi 9,57 la susţinerea proiectului).

Postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a rămas vacant în luna decembrie 2013, după ce  fostul manager, Adrian Strâmbeanu, a solicitat Consiliului Judeţean Prahova încetarea contractului de management prin acordul părţilor.

Managementul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost  asigurat de către directorul medical, dr. Florin Puşcariu.

Serviciile acordate copiilor autisti de ONG-uri vor fi decontate de CAS

Citeşte mai departe...Secretarul Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor, dr. Florin Buicu, a declarat ca a fost adoptata in plen completarea si modificarea Legii nr.151/2010, in care a fost cuprinsa si prevederea referitoare la decontarea de catre Casa de Asigurari de Sanatate a serviciilor de specialitate acordate co-piilor autisti de catre organizatiile neguvernamentale. O alta prevedere este aceea ca Ministerul Educatiei, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si ONG-urile sa stabileasca o procedura prin care copiii cu autism sa poata fi integrati in scoli normale. Urmeaza ca pe baza legii sa fie stabilite si normele de aplicare. Prin legea de fata a fost creat practic cadrul referitor la conditiile de invatamant ale pacientilor cu autism, partea de protectie a pacientului si apartinatorului si partea de terapie, nu doar cea medicamentoasa, ci si cea de psihoterapie.   Deputatul a sustinut ca desi la aceasta data autismul este considerat ‘o conditie pe intreaga viata si nu poate fi vindecat’, nu inseamna ca nu se poate face nimic pentru persoanele cu autism si ca acestea ar fi irecuperabile. 
A avea un copil autist inseamna ca in permanenta cineva sa fie in preajma lui, sunt parinti care renunta la serviciu pentru a se ocupa de nevoile acestora si in prezent toate costurile pentru terapie sunt suportate de catre parintii pacientului. 

Adrian Strambeanu// Declaraţie de presă

Citeşte mai departe...Doamnelor şi domnilor,
 
Adresez aceste rânduri tuturor pacienţilor şi aparţinătorilor care au trecut pragul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, reprezentanţilor mass-media, dar şi opiniei publice, în general.
 
Mă văd obligat să informez opinia publică, pe parcursul a trei subcapitole, asupra situaţiei reale din instituţia în care îmi desfăşor activitatea, fiind convins că faptele şi lucrurile scrise rămân pentru totdeauna, iar adevărul se poate afla numai punând pe tapet realitatea, aşa cum este aceasta.
 
1. Adevărul despre bisturiele necesare actului medical chirurgical
 
Am aşteptat, poate prea mult, în a vă prezenta aceste informaţii.
Se induc neadevăruri care pot periclita în mod fundamental credibilitatea unei instituţii sanitare. În „spitalul groazei”, aşa cum în mod nedrept este catalogat Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, s-au achiziţionat, numai în 2013, până la această dată, un număr de 21.400 de bisturie clasice. Totodată, au fost achiziţionate peste 200 de bisturie electrice.
 
Conform rapoartelor primite de subsemnatul, ca manager al acestei unităţi, numai din secţiile de chirurgie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în număr de 10, sunt externaţi, anual, peste 25.000 de pacienţi dintre care un număr de 13-14 mii de oameni suferă o intervenţie chirurgicală.
Vă repet această informaţie: spitalul a cumpărat, în acest an, 21.400 de bisturie clasice şi aproximativ 200 electrice, persoanele operate în cadrul secţiilor noastre fiind în jur de 14.000, cu aproximare, desigur.
 
Bisturiele clasice sunt potrivite pentru toate intervenţiile chirurgicale din Spitalul Judeţean. Bisturiele electrice sunt opţionale.
 
După cum vedeţi şi oricine poate verifica, managementul achiziţiilor acoperă nevoile permanente din sala de operaţie, în ceea ce priveşte instrumentarul necesar chirurgului.
 
Subsemnatul, ca manager al Spitalului Judeţean, dar şi ca simplu cetăţean, îmi permit să întreb în mod retoric: de ce s-a declanşat acest subiect, având în vedere că managementul, după cum se poate verifica în actele de achiziţie, s-a preocupat în mod continuu de aprovizionarea cu necesarul instrumentarului medical?
Vreau să repet, pentru a fi corect înţeles: oricine poate constata, studiind actele de achiziţie, că Spitalul acoperă necesarul în ceea ce priveşte materialul sanitar amintit. Este suficient să se consulte documentele.
 
Subliniez acest aspect pentru că oamenii care vin la Spitalul Judeţean trebuie să ştie că unitatea noastră acoperă, uneori cu eforturi foarte mari – dar acoperă! -  necesităţile sălilor de operaţie.
 
Repet: în Spitalul Judeţean nu cred că foloseşte nimeni bisturie de unică folosinţă, de mai multe ori, aceasta însemnând că medicul respectiv face malpraxis în mod conştient, atâta timp cât spitalul asigură necesarul de bisturie.
Pun la dispoziţia opiniei publice, aşa cum am pus şi la dispoziţia comisiilor venite în control, achiziţiile de materiale sanitare. Aşa cum spuneam, acestea rămân scrise.
 
 
2. Lucrările de consolidare la Secţia de Oftalmologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
 
Consiliul Judeţean Prahova a alocat sumele necesare realizării acestor lucrări, având în vedere o situaţie de urgenţă: clădirea este construită în anul 1924, pe parcursul timpului spaţiul având alte destinaţii decat cea medicala.
 
Finanţarea de la Consiliul Judeţean Prahova s-a aprobat în urma unei situaţii cunoscute de toată lumea: banii rezultaţi din contractul dintre Spitalul Judeţean de Urgenţă şi CAS Prahova nu pot acoperi costurile unei lucrări de o asemenea anvergură.
 
Ca urmare a alocării acestor fonduri, a fost realizată procedura legală conform legii achiziţiilor publice, documentaţia necesară fiind afişată pe SEAP (Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice).
 
La licitaţia lucrărilor de reparaţii capitale ale clădirii s-au înscris 11 societăţi comerciale. Comisia de licitaţie a analizat ofertele, iar societatea câştigătoare a procedurii a fost S&S Wizard Advertising SRL.
 
Societatea a început lucrările de decopertare la clădirea unde a funcţionat secţia de oftalmologie, conform contractului.
 
După o perioadă de timp relativ scurtă, am fost anunţaţi, printr-un document scris, că societatea respectivă renunţă la continuarea lucrărilor, deci inclusiv la contractul avut cu unitatea noastră.
 
Subliniez că societatea nu a facturat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nici un ban, nici măcar sume în virtutea lucrărilor pe care le executase până la momentul renunţării la contract.
 
Cu alte cuvinte, din conturile unităţii noastre nu a plecat nici un leu către aceasta societate, în cuantumul lucrărilor aferente secţiei de oftalmologie.
 
După încetarea contractului cu firma menţionată, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a declanşat o nouă procedură de achiziţie pentru lucrări de reparaţii capitale la fosta secţie de oftalmologie, procedura de achiziţie fiind, în acest moment, în derulare.
 
3. Referitor la subiectul angajării soţiei în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti
 
Opinia publică trebuie să ştie că soţia mea a fost angajată în cadrul unităţii cu şase ani înaintea mea.
Soţia mea este angajată în cadrul spitalului Judeţean de Urgenţă din anul 2000, subsemnatul fiind încadrat aici în anul 2006.
 
În acest moment, soţia mea se află la sfârşitul concediului post-natal (2 ani).
 
Am ţinut să fac această precizare, pentru că m-a afectat profund implicarea familiei mele în mijlocul unei dezbateri publice în care familia mea nu are nici o legătură.
 
Închei aceste rânduri, repetând ceea ce am mai spus şi cu alte ocazii: Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este o unitate sanitară unde lucrează oameni calificaţi, buni profesionişti.
 
În spitalul nostru există aparatură medicală performantă şi de înaltă performanţă, aici referindu-mă, în primul rând la Computer tomograf, Rezonanţă magnetică nucleară şi Angiograf.
 
Sper ca mesajul meu să fie interpretat corect, în maniera sinceră în care a fost scris. Spitalul Judeţean nu este Spitalul Groazei, Abator sau Spitalul Morţii.
Spitalul Judeţean este unul dintre spitalele bune ale ţării, singurul spital din judeţ cu clasificare de nivel III, poate nu la nivelul unităţilor universitare din Bucureşti, dar în nici un caz în forma prezentată, în ultimele zile, opiniei publice.
 
Cu sinceritate,
Adrian Strâmbeanu
Manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
 

Jenant// Viorica Oniga si-a declarat sotul si copilul handicapati

Citeşte mai departe...Cu toate ca in momentul de fata, Viorica Oniga, alaturi de omul ei de incredere, fosta menajera Georgeta Oprea sunt cercetate pentru trafic de influenta, luare de mita, inselaciune si complicitate la inselaciune, ieri anuntam tupeul aparatorilor fostei sefe a Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap de a solicita eliberarea pe cautinue. Pana la proba contarie avem incredere ca magistratii nu vor lua o decizie favorabile Vioricai Oniga, mai ales ca cercetarile in ceea ce o priveste au luat o alta intorsatura ce vizeaza un posibil conflict de interese. Mai exact, aceasta este suspectata de faptul ca a favorizat, in calitate de presedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, pe data de 18 iunie 2008, respectiv 30 iunie 2008 decizia legata incadrarea in grad de handicap a sotului Banica Romulus Bujor, respectiv Banica Dardu, sotul si fiul acesteia, punandu-si semnatura pe decizia de pensionare a acestora. In urma incadrarii intr-un grad de handicap, cei doi au beneficiat de indemnizatia aferenta, dar si de un buget complementar oferit de stat. Nu putem sa nu readucem in discutie acum, cazul domnului Bucur Ion din localitatea Baltesti, care nu are un picior si despre care noi am scris prin cate a trebuit sa treaca si cate drumuri a trebuit sa faca pentru a se prezenta in fata doamnei Oniga care, in cele din urma i-a respins incadrarea in grad de handicap.

 

 

Dr. Carmen Ionica revine cu precizari

Citeşte mai departe...Scandalul de la Spitalul Judetean Ploiesti ia amploare, iar adevarurile de mult stiute si scoase le iveala, intr-un gest de demnitate de doctorul Dan Oprea, creaza un soi de panica in randul medicilor. Cu respectul cuvenit, le aducem la cunostinta doctorilor care s-au solidarizat cu Dan Oprea, ca incercarea de a se scuza tot timpul si a arunca in spatele presei nerealizarile nu este corecta fata de aceasta societate saraca in valori, in primul rand. Stim cu totii care este situatia in spitale si n-are rost sa ne mintim unii pe altii. Este momentul care cei care sunt in sistem, doctorii, sa ia atitudine si sa lupte pentru imbunatatirea conditiilor, nu pacientii care ajung sa se teama sa ajunga in spitale. Nimeni nu-si doreste sa mearga la spital, asta trebuie sa stie medicii, iar pacientii nu devin dusmani decat daca sunt tratati fara respect, sunt conditionati, sunt nevoiti sa se cazeze printre gandaci, lucruri care nu tin de ei, ci de cei care lucreaza in sistemul sanitar. Cu tot respectul spunem ca problema nu este la pacienti, poate nici la medici decat daca stau in letargie si nu actioneaza pentru a imbunatati actul medical. De undeva trebuie sa inceapa, iar cei care au avut curajul sa sustina adevarul trebuie sa pactizeze cu pacientii si sa faca front comun pana la capat chioar impreuna cu presa, adica pana cand se schimba ceva in bine.
Mai jos aveti un punct de vedere al dr. Carmen Ionica( speram ca poza sa fie a domniei sale, daca nu, ne cerem scuze):


Buna ziua, 
 In ceea ce priveste declaratiile catre presa din ultima vreme exista reticente, nu din teama ci din cauza faptului ca informatiile oferite sunt prezentate trunchiat si uneori scoase din context . Va dau un exemplu:" Scandalul de la Spitalul Judeţean de urgenţă din Ploieşti capătă proporţii greu de imaginat. Peste 23 medici semnează o scrisoare prin care se alătură colegului lor Dan Oprea, chirurgul care a dezvăluit, acum câteva zile, că face intervenţii cu bisturie refolosite şi neascuţite" . Aceasta stire a aparut pe situl antena1 si antena 3. Dr Dan Oprea nu facut aceasta afirmatie. A spus doar ca bisturiele electrice care sunt de unica folosinta se resterilizeaza.Ceea ce este altceva. Pentru a intelege va voi spune cum se desfasoara o interventie chirurgicala. Pt o interventie chirurgicala se poate folosi bisturiul "rece" compus din miner metalic( care se sterilizeaza ca orice instrument chirurgical metalic ,conform protocoalelor existente), si lama taietoare care este de unica folosinta. Apoi se foloseste bisturiul electric care are functia de a taia si a coagula(adica opreste singerarea) care utilizeaza energia termica pt a taia , nu forta mecanica si deci lamele nu trebuie sa fie ascutite. Aceste bisturie sunt resterilizate dupa ce au fost spalate si decontaminate , la etilen oxid sau plasma(metode de sterilizare folosite si de producatorii tuturor instrumentelor de unica folosinta), deci bisturiile cu care operam nu sunt nici nesterile nici neascutite asa cum s-a insinuat . Datorita saraciei existente la nivelul intregii tari , aceasta resterilizare a instrumentelor de unica folosinta este practicata in foarte multe spitale din tara . Cred ca sunt foarte putine spitale de stat care isi permit sa foloseasca o singura data aceste instrumente.
Ar trebui sa privim mult mai profund , sa vedem de unde incepe "raul". Din pacate sistemul sanitar are multe probleme mult mai grave, care vin din, subfinantare si din faptul ca nimeni din cei ce conduc acest sistem nu vor sa recunoasca ca exista probleme .Populatia este mintita si cei ce ne conduc acuza doctorii si asistentele pt orice problema aparuta .
Am dori ca titlurile din presa precum "Spitalul mortii " sa dispara ,pt ca nu sunt reale . Intr-un articol , un jurnalist recunostea ca mortalitatea Spitalului din Ploiesti nu este mai mare decit a altor spitale judetene. Nimeni nu vorbeste despre miile de vieti salvate de "criminalii si spagarii" care lucreaza in Spitalul mortii. Nimeni nu a redat paragraful din scrisoarea Dr Dan Oprea in care explica patologia complexa care a fost abordata in Spitalul din Ploiesti.
Cum credeti ca putem lucra in acest climat? Cum credeti ca poate opera un chirurg cu o asemenea presiune? Nimeni nu stie sau nu vrea sa recunoasca ca un chirurg nu are viata personala, nu are simbata, dumineca, daca suna telefonul in toiul noptii se ridica si pleaca la spital sa rezolve problema aparuta. Astea din pacate pt dumneavoastra nu sunt stiri , nu fac audienta.
Ce trebuie sa stie toata lumea ca nu exista interventie chirurgicala sau manevra medicala fara riscuri. Orice interventie are accidente, incidente si complicatii .Toate aceste sunt trecute in cartile de specialitate, iar daca apar nu reprezinta malpraxis. Malpraxis reprezinta conform legii , oriunde in lume , nerecunoasterea si tratarea necorespunzatoare a complicatiei. Recent am fost la congresul ARCE( asociatia romana de chirurgie endoscopica) un congres care a avut o larga participare internationala si in care s-a discutat ,printre altele, despre complicatii si masuri care ar putea fi luate pt diminuarea complicatiilor. Deci complicatii exista si in Anglia,Germania,Italia si alte tari.Intr-una din discutii un distins profesor de chirurgie din Londra a spus 2 lucruri extraordinare si anume :1.fiecare chirurg trebuie sa efectueze interventia chirurgicala folosind tehnica chirurgicala (clasica,laparoscopica sau robotica) pe care o stapineste cel mai bine in felul acesta scazind rata complicatiilor si 2 trebuie sa oferi pacientului posibilitatea sa se trateze in Spitalul teritorial.
Lupta pe care o ducem, trebuie sa o ducem toti: doctori, pacienti, jurnalisti impotriva sistemului corupt care refuza cu buna stiinta sa-si recunoasca vina si incapacitatea . Lupta nu trebuie sa fie intre doctori si pacienti cu ajutorul presei pt ca atunci sistemul va cistiga ,iar cetateanul va trai la fel de prost ca pina acum.
Asa cum am spus in scrisoarea deschisa suntem cu totii, doctori si pacienti de aceeasi parte a baricadei.
Tot acest asediu al presei asupra medicilor a indus teama in rindul pacientilor.Oamenilor le este teama sa se prezinte la medic si ajung la camera de garda dupa zile de suferinta, cu complicatii severe care le pun viata in pericol ,iar doctorii,"criminalii", trebuie sa faca minuni, Iar daca minunea nu se produce , atunci e malpraxis si doctorul e un "spagar, criminal".
Asta este realitatea vazuta prin ochii medicilor,realitate care probabil nu va ajunge niciodata in presa pt ca nu se vinde.
Un coleg mi-a spus acum citeva zile ca ,odata a intrebat o jurnalista de ce nu publica stiri despre realizarile medicilor , despre miile de vieti salvate. Raspunsul probabil il stiti. Domnisoara a raspuns" aceasta nu este o stire, aceasta este un fapt normal, aceasta este datoria doctorilor "  Stiri reprezinta acuzatiile pacientilor, de cele mai multe ori nefondate si neprobate,iar dreptul la replica nu exista . Doctorul este acuzat , jignit, iar daca se probeaza ca este nevinovat nimeni nu-l reabiliteaza ,poarta dupa el un stigmat toata viata.
Cu stima,
Dr. Carmen Ionica.

O lege aberanta pune sute de persoane pe drumuri. Ai un depozit bancar? CAS-ul iti instituie poprire.

Citeşte mai departe...De la inceputul acestei saptamani, atat la jurnalele de stiri ale posturilor locale de televiziune, cat si la cele nationale este mediatizat cazul unei fetite de 15 ani din Ploiesti care s-a trezit in cutia postala cu instiintari din partea CAS Prahova, prin care era anuntata ca are de platit 24 de lei, inca din anul 2011. Cu toate ca este aproape imposibil ca un copil de varsta ei sa realizeze venituri si implicit sa plateasca o cota CAS, autoritatile nu reusesc sa ii rezolve problema. Mai mult decat atat, reprezentantii institutiei in cauza, respectiv CAS Prahova sustin ca daca acea suma de bani nu provine din alocatie, este evident ca este vorba despre un minor care realizeaza venituri, deci trebuie sa achite impozit si contributia la sanatate. Nimic mai aberant, daca luam in calcul si faptul ca aceleasi persoane nu sunt capabile sa ofere parintilor fetitei informatii cu privire la provenienta respectivelor venituri. Acelasi lucru ne-a fost relatat si de Zaharia Elena, o pensionara din Plopeni,in varsta de 67 de ani, care de peste 15 ani isi creste singura nepotul, parintii fiind divortati si plecati in strainatate. Din dorinta de a face niste economii pentru nepotul sau, Zaharia Daniel, in urma cu patru ani aceasta s-a decis sa ii deschida acestuia un cont in banca unde sa ii depuna cativa banuti, din pensia ei de 750 de lei, pentru a-i asigura cheltuielile aferente in anii studentiei. La vremea aceea, nepotul ei era in clasa a 9-a si avea 16 ani. „ Inca de cand a intrat la liceu, m-am hotarat sa ii pun in fiecare luna, atat cat am putut si eu, la BCR,niste bani sa ii aiba si el cand va fi student. Nu se stie ce se va intampla cu mine si sa il asigur cat de cat. Saptamana trecuta mi-a adus postarita un plic de la Finante, pe numele nepotului meu, care era anuntat ca are de platit 600 de lei, plus penalizari pentru venituri nedeclarate. Am mers la Serviciul Finantelor Publice de la Baicoi, caci de acolo apartinem. De acolo mi-au spus ca nu imi pot oferi nicio informatie, ca nu stiu despre ce este vorba, dar ca este cert ca nepotul meu figureaza ca fiind elev si deci nu poate realiza venituri. Am fost sfatuita sa merg la Ploiesti. Asa am si facut insa de aici am fost trimisa la CAS Prahova. Aici am reusit sa inteleg cat de cat ce se intamplase. Mi-a explicat o functionara ca pe numele  nepotului  meu sunt inregistrate la BCR niste dobanzi de la un depozit in lei. Si ca se considera venituri pentru care trebuie sa plateasca impozit. Numai ca valoarea dobanzii era de 400 de lei, iar popririle de 600 de lei. Este normal asa ceva?” Cu toate ca aceasta situatie este mai mult decat aberanta, i acest caz doamna Zaharia se cam lupta cu morile de vant.  Potrivit Legii 95/2006Art. 257,
(2) Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 5,5%, care se aplica asupra:
f) veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobanzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere si altor venituri care se supun impozitului pe venit, numai in cazul in care nu realizeaza venituri de natura celor prevăzute la lit. a)-d), alin. (21) şi (22) şi art. 213 alin. (2) lit. h), dar nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tară, lunar. Mai exact, daca dobanzile insumate sunt mai mici ca un salariu minim pe tara acesta va fi baza pentru cota la sanatate ! 

Declaratiile de avere ale celor care conduc Spitalul Judetean nu pot fi vazute. Or fi la secret?

Citeşte mai departe...Zilele trecute am primit la redactie o scrisoare, in care ni se aduceau la cunostinta anumite aspecte legate de mafia care troneaza in cadrul szeviciului Morga din Spitalul Judetean din Ploiesti.Am apreciat detaliile oferite si vom demara o ancheta, dar nu inainte de a va aduce la cunostinta un aspect pe care l-am observat cautand declaratia de avere a directorului medical Marilena Ifrim, acuzata de semanatarul epistolei primite de noi, ca ar fi cappo dei tutti capi in acest domeniu, iar partea leului intra la dumneaei in poseta. Marturisim ca ne este greata sa vedem ca …cadre medicale se  preteaza sa faca bani din suferinta oamenilor, daca si asta poate fi un bussines pentru oameni normali. Pana sa demaram ancheta si sa va aducem la cunostinta persoanjele din Mafia Morgii judetene, va spunem ca niciun membru al conducerii spritalului Judetean, care se regaseste pe site, si cu atat mai putin Marilena Ifrim, nu au declaratii de avere. Sau, mai bine zis, au postate declaratiile, dar cand dai click pe ele iti apare “Not found 404”. Ceea ce reprezinta ca ori nu au fost postate niciodata ori au fost postate si apoi sterse. Atragem atentia acestor persoane ca au obligatia prin lege sa faca publice declaratiile de avere, in calitatea lor de functionari publici. Altfel, sunt pasibili de sanctiuni.

Asteptam cu mare interes sa se rezolve aceasta problema!
Vom reveni

Viorica Oniga ii trage dupa ea pe toti cei responsabili de abuzurile din cadrul DGASPC. PDL...ne informeaza „informari”

Citeşte mai departe...Va informam ieri ca Viorica Oniga, sef Comisie Evaluare Persoane cu Handicap din cadrul DGASPC Prahova a fost retinuta 24 de ore de cate procurorii prahoveni, cu propunere de arestare preventiva, urmand ca astazi sa vie prezentata in fata magistratilor Tribunalului Prahova. Se pare ca de aceeasi soarta a avut parte si Oprea Georgeta, prietena de suflet...si de spaga  a doamnei Oniga pe numele careia au fost  inregistrate acuzatii ca dare de mita, complicitate la inselaciune si trafic de influenta. Potrivit procurorilor DNA, Georgeta Oprea, alaturi de Gabor Sorin Octavian si Neacsu Georgeta au dat in nenumarate randuri Vioricai Oniga sume importante de bani in vederea eliberarii unor certificate de handicap false catre terte persoane.In momentul de fata, se efectueaza cercetari si in cazul persoanelor care au beneficiat ilegal de drepturile aferente incadrarii intr-un grad de handicap sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals, uz de fals si cumparare de influenta. Cum neregulile semnalate in ceea ce o priveste pe Viorica Oniga dateaza de ani buni, iar mentinerea ei in functie a fost puza pe baza sustinerii din partea PDL, iata ca astazi membrii partidului ne-au trimis un comunicat prin care infirma acest lucru, cu toate ca desi dureaza de doua saptamani acest scandal, nici noi si nici alti colegi nu au facut vreo precizare in ceea ce ii priveste. Mai jos aveti informarea facuta prin „informare” trimisa de membrii PDL: “Vă informam prin prezenta informare, că doamna Oniga Viorica , sefa Comisiei de Evaluare si Incadrare a Persoanelor in Grad de Handicap nu este membră a Partidului Democrat Liberal Prahova şi nici nu se regăseşte în nici una din arhivele noastre din anul 2000 până în prezent .”

Newsletter

  1. Comentarii
  2. Noutati
  3. Top Stiri

Facebook

Statistici

Vizitatori
1060
Articole
3420
Număr afișări articole
7429136
Vizitatori

Statistici

Azi204
Ieri476
Saptamana680
Luna8821
Total2738012

Currently are 68 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de primarul ADRIAN DOBRE?

Conect

Parteneri

Telefoane utile

Apel unic de urgenta
112
CJ Prahova
0244/597171
IPJ Prahova
0244/595.340
Garda de mediu
0244/544.495
Ag. Ptr. Protectia Mediului
0244 / 544.134
Telefonul primarului
0800.800.884
Protectia consumatorului
0244/ 576.436
Prefectura Prahova
0244/ 51.45.45
Electrica
0244/ 929; 0244/ 405.701
Distrigaz
0244.597.786
Apa Nova
0244.407.600
Anticorupţie
0800.806.806

Autentificare

Copyright © 2018 INCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.